Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Vispotje vankabeljauw, mosselen, garnalen en St. Christoffel Blond

Aantal personen: 4

Ingrediënten

250 gr kabeljauwfilet
150 gr gekookte mosselen
150 gr Hollandse garnalen
200 gr bleekselderij
200 gr wortelen
1 ui
4 eetlepels fijngehakte rode paprika
1 theelepel korianderpoeder
4 dl visbouillon
2 eetlepels zonnebloemolie
1 flesje St. Christoffel Blond van 0,3 liter
4 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel fijngehakte bieslook
versgemalen peper, zout

Bereiden

Hak de bleekselderij, de wortelen en de ui fijn en bak ze in
een soeppan in de zonnebloemolie om en om tot ze glazig
worden.
Zet het vuur laag en laat alles 10 minuten zacht stoven.
Pureer de groenten, doe ze terug in de soeppan en schenk de
visbouillon erbij.
Verwarm die 5 minuten en doe er dan de in stukjes gesneden
kabeljauwfilet, het korianderpoeder en het bier bij.
Verwarm het geheel nog 10 minuten en roer vlak voor het
serveren de gekookte mosselen, de Hollandse garnalen en de
fijngehakte rode paprika door de soep.
Schep de soep in voorverwarmde soepborden, roer 1 eetlepel
crème fraîche
door de soep en garneer met de fijngehakte bieslook.
Serveer met stokbrood of warme toast.
Drink hierbij een goed gekoeld glas St. Christoffel Blond van
de St. Christoffelbrouwerij uit Roermond.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mosselen I
Avocadotaartje met gerookte zalm
Visschotel met peultjes
Noorse stokvis op Portugese wijze
Kabeljauw met sinaasappelsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes