Hak de bleekselderij, de wortelen en de ui fijn en bak ze in
een soeppan in de zonnebloemolie om en om tot ze glazig
worden.
Zet het vuur laag en laat alles 10 minuten zacht stoven.
Pureer de groenten, doe ze terug in de soeppan en schenk de
visbouillon erbij.
Verwarm die 5 minuten en doe er dan de in stukjes gesneden
kabeljauwfilet, het korianderpoeder en het bier bij.
Verwarm het geheel nog 10 minuten en roer vlak voor het
serveren de gekookte mosselen, de Hollandse garnalen en de
fijngehakte rode paprika door de soep.
Schep de soep in voorverwarmde soepborden, roer 1 eetlepel
crème fraîche
door de soep en garneer met de fijngehakte bieslook.
Serveer met stokbrood of warme toast.
Drink hierbij een goed gekoeld glas St. Christoffel Blond van
de St. Christoffelbrouwerij uit Roermond.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |